петак, 25. јануар 2013.

Светосавска Академија у Лајковцу 2013.године



СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ВЕЛИКОЈ САЛИ СО У ЛАЈКОВЦУ 

... Пут који нам је Свети Сава пропутио, прокрчио и утабао има за свој крајњи смисао и назначење вечни, блажени и благодатни живот у Царству Пресвете Тројице. И због тако великог дара којег смо добили у наслеђе од нашег светога оца, иако недостојни његови синови и кћери, ми смо радосни због тога и благодаримо му на томе, јер нас је оставио без недоумица и главобоља којим путем да ходимо. (Одломак из беседе Путоводство Светог Саве, архимандрита др Никодима Богосављевића).

     Поводом обележавања школске славе и празника, посвећених Светом Сави, дана 25. / 12. јануара 2013. године са почетком у 19. часова, одржана је свечана Светосавска академија у великој сали СО - е  Лајковац, у организацији Градске библиотеке Лајковац и Црквене општине Лајковац.
     Гости светосавске академије били су архимандрит др. Никодим Богосављевић, игуман манастира Рибнице, високопречасни протојереј - ставрофор и намесник Тамнавски прота Митар Миловановић, протојереј - ставрофор и старешина цркве Светог Димитрија у Лајковцу Томислав Матић, протојереј Томислав Цветиновић, протонамесник Милан Васиљевић, председник СО Лајковац господин Живорад Бојичић, хор Културног центра ,,Хаџи Рувим'' из Лајковца, као и други гости.
    Свечана Академија  почела је интонирањем светосавске химне и молитвом Оче наш  у извођењу градског хора ,,Хаџи Рувим'' из Лајковца, да би потом била настављена беседом ,,Путоводство Светог Саве''  архимандрита др. Никодима Богосављевића.
    Након беседе, хор ,,Хаџи Рувим'' извео је Херувимску песму као и Свјати Боже. 
          Светосавска академија завршена је око 20 и 15 часова.

 Златко Перић, вероучитељ




     
Да погледате слике са ове свечаности кликните на НАСЛОВ!






Нема коментара: