петак, 31. јануар 2014.

Светосавска прослава у Лајковцу 2014.године






     
У лајковачком храму посвећеном Светом Велико-мученику Димитрију и свим школама наших парохија, и ове године је прослављен Свети Сава на веома свечан и достојанствен начин.
Света Литургија је почела у о8,оо часова на којој је присуствовао велики број верника а понајвише деце и омладине. Свету Литургију је служио по устаљеном реду свештеник Милан Васиљевић. Беседу на тему ,,Живот и дело Светога Саве ", одржао је старешина храма свештеник Томислав Матић. Затим је освећено славско жито и пререзан славски колач уз химну Светом Сави. Потом су деца узела учешће у рециталима. Деце у цркви која су рецитовала је било више у односу на прошлу годину а поред њих и сва остала присутна деца су добила пригодне поклоне, црквену штампу и по једну књигу ,,Сећање једне девојчице".
Домаћини код цркве ове године су били чланови хришћанске заједнице који су заједнички спремили трпезу љубави. Укупно у цркви и по школама је учествовало у извођењу програма и рецитала 290 ученика. Славски колач је резан у Средњој лајковачкој школи, Централној основној школи у Лајковцу, Селу Лајковцу, Непричави и Руклади. Све су школе имале домаћине који су спремали славски ручак а поклон пакетиће је као и до сада обезбедила лајковачка Општина.

Да погледате слике са ове свечаности кликните на НАСЛОВ!


Нема коментара: